Harderwijk is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt wanneer je er een dagje tussenuit wilt, maar onderschat Harderwijk niet! Harderwijk is een stad met een rijke historie en de perfecte combinatie tussen stad en natuur. Dus heb je binnenkort een dagje vrij en ben je op zoek naar iets verrassends? Lees dan snel verder!

De leukste uitjes van Harderwijk

Eén van de bekendste uitjes in Harderwijk is toch wel het Dolfinarium. Een leuk uitstapje voor jong & oud, waarbij je je in de wondere waterwereld waant met dolfijnen, walrussen, zeehonden en nog veel meer dieren. 

Maar Harderwijk heeft meer in haar mars. Zeker voor cultuurliefhebbers is Harderwijk een aanrader. Er zijn namelijk diverse musea waar je meer kan leren over de Hanzestad Harderwijk. Bewonder de werken van schilder Marius van Dokkum in het Marius van Dokkum Museum, ga terug in de tijd in het Stadsmuseum Harderwijk of leer meer over de visserij in het Botter Museum.

Harderwijk - Bella Ciao - vismarkt

Trotseer de kou en ontdek de prachtige natuur van Harderwijk

Naast het culturele erfgoed, is er ook een rijke natuur rondom Harderwijk. Zo heb je de Harderwijker bossen, het Leuvenumse bos en wandel je direct de Veluwe op. Met keuze uit diverse bosgebieden, zandverstuivingen en heidevelden is er altijd een wandelroute die past bij jouw wensen. Benieuwd naar de 20 beste wandelingen? Je vindt ze hier.

Geen zin om een hele route te wandelen? Dan hebben wij aantal hotspots voor je die zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

  • Vischpoort: het enige overgebleven deel van de stadspoort uit de 14e eeuw
  • Grote Kerk: Kruisbasiliek in Gotische stijl in hartje Harderwijk
  • Linnaeustorentje: Een gotische traptoren, welke in 1570 werd gebouwd voor de Commanderij 

Kom opwarmen op ons verwarmde terras

Een hele dag op stap geweest? Kom dan opwarmen op ons heerlijke terras met heaters of gewoon lekker binnen! Geniet van één van onze winterspecials (onze tip: Rudolph the Rednose…) of kies voor één van onze ambachtelijke pasta’s of pizza’s. En vergeet vooral de toetjes niet! Want die heb je zeker verdiend na zo’n actieve dag! Tot snel?

Bella Ciao Harderwijk - terras