Als je Bella Ciao op social media volgt, heb je onze bijzondere gerechten vast eens voorbij zien komen. Bijzonder, omdat deze gerechten nét even anders zijn. Maar wat maakt deze gerechten nu anders dan anders? Wij lichten het graag toe! Maar wees gewaarschuwd, want het water loopt je gegarandeerd in de mond.  

#1 Pasta’s op traditionele wijze

Bella Ciao Harderwijk - Pastalab - Bottene machineWij lichten onze pasta’s graag eerst in het algemeen uit. Het proces verloopt namelijk anders dan in de meeste Italiaanse restaurants in Nederland. In ons eigen pasta laboratorium maken we dagelijks onze pasta’s. Hiervoor gebruiken wij ons eigen recept met traditionele Italiaanse ingrediënten. Wij gebruiken Italiaanse pastabloem; een fijne farina voor de zachte structuur en de semolina voor de juiste stevigheid. Een belangrijk onderdeel is onze vuurrode vriend (lees; pastamachine) Bottene. Geheel Italiaans, maar anders dan anders. 

 

#2 Pasta Salmone

Naast dat wij onze pasta’s natuurlijk zelf maken, vers en ambachtelijk, werken wij met een typisch Harderwijkse topping, de warm gerookte zalm van Dries van den Berg. Bij deze pasta komen de Italiaanse basis en de Harderwijkse roots dus bij elkaar! Om het gerecht af te maken, voegen wij nog een groene asperge en een beetje citroen toe. Heerlijke smaakmakers voor dit gerecht.  

#3 Pizza Gourmet

Met de pizza’s gaan we natuurlijk in de bodem al geheel onze eigen gang. Maar bij deze topping gaan we nog een stapje verder! Bij de pizza gourmet maken we eigenlijk een soort gerechtje op de pizza. Culinaire smaakcombinaties komen fantastisch tot hun recht bij dit recept.  

#4 Pizza Crispy China

Ook bij de Crispy China pizza doen we een beetje gek. Denk aan onze traditionele pizzabodem met tomaat en mozzarella, waarop krokant buikspek, knapperige taugé, bosui en hoisin saus op wordt gegarneerd. Lekker voor jezelf, maar ook om te delen. Bijvoorbeeld als snack met een heerlijke pinot grigio; een fantastisch goede keuze.

#5 Pizza California

Doet deze naam jou ook denken aan de smaken zoals we deze in een sushi kennen? Dat is namelijk wat betreft onze pizza ook het geval. En zelfs nu doen wij het even anders als je kijkt naar de California sushi. In plaats van krab gebruiken wij tonijn tataki. Wel gebruiken we verse avocado, komkommer, viskuit en Japanse mayonaise.  

Bella Ciao Harderwijk - Pizza California

Wat ons betreft, zijn het alle vijf bijzondere gerechten met de link naar Italië. Een Italiaanse basis, met een vleugje anders. Dus een goede pizzabodem en lekkere eigengemaakte pasta. 

En, loopt het water je al in de mond? Wij serveren je graag één van onze bijzondere gerechten!

Reserveer een tafel