De schilderachtige stad Harderwijk is steeds meer in trek. En dat begrijpen we wel, want de Hanzestad heeft veel te bieden: een pittoreske binnenstad en een prachtige omgeving boordevol bezienswaardigheden. De stad huisvest meer dan honderd rijksmonumenten en wordt omringt door zowel bossen, heide als water. Daarmee biedt Harderwijk en haar omgeving genoeg mogelijkheden om je één of meerdere dagen te vermaken! Wat je zoal kunt ondernemen? Dat laten we je hieronder weten. 

Stadwandeling met gids

De binnenstad van Harderwijk werd in 1969 tot beschermd stadsgezicht verklaard en telt rond de honderd rijksmonumenten. Je kunt zelf de mooie straten van Harderwijk bewandelen met bijvoorbeeld de Hanzestadwandeling, maar de stad begint nóg meer te leven met gids. Hiervoor kun je terecht bij Het Gilde van Harderwijker Stadsgidsen, een vereniging van vrijwilligers die al sinds 1996 stadswandelingen verzorgt door de historische binnenstad van Harderwijk. Het aanbod is afwisselend: er zijn dagelijkse wandelingen die starten om 14.00 uur vanaf het toeristisch informatiepunt in het “Oude Stadhuis” op de markt, maar ook kinder- en thema wandelingen. Wandelingen duren 1,5 of 2,5 uur en beslaan het verleden en het heden van de eeuwenoude stad.  


Fietsverhuur

Bella Ciao Harderwijk_BlogHarderwijk wordt omringt door bossen, heide en zandverstuivingen en biedt daarmee volop mogelijkheden voor heerlijke fietstochten. Van sfeervolle boerderijen, het prachtige zicht over het Veluwemeer of het kasteel Staverden: aan afwisseling geen gebrek! Prachtige fietsplekken in de omgeving zijn onder andere het Solsche Gat, het onderduikers hol bij drie en de Ermelose heide. Bij Bella Ciao kun je via Boonen Fietsen fietsen huren. Daarnaast zijn er ook nog andere plekken waar je zowel gewone als elektrische fietsen kunt huren, zoals Vliek Tweewielers, Profile Fietsspecialist of De Veluwespecialist. Doorgaans bieden zij ook tips en adviezen voor leuke fietsroutes. 

Watersport 

Harderwijkers hebben al eeuwenlang een haat-liefde verhouding met water. Dankzij haar ligging aan het water was Harderwijk een vooraanstaande Hanzestad en later zorgde de Zuiderzee voor inkomsten voor vissers. Toch was het water ook verraderlijk en overspoelde het soms grote delen van de stad. Inmiddels is het water een plek om samen te genieten: van vissen, recreëren tot watersport. Bezoek bijvoorbeeld het Strandeiland aan de Boulevard, huur een sloep, zeilboot of botter, of combineer activiteit met ontspanning op een Sup (stand up paddeling)! Het huren van boten en sups kan via aanbieders als B&B Bootverhuur, Botterhuren Harderwijk, en Sup&Go Harderwijk. 

Hopelijk hebben deze tips je wat inspiratie geboden voor jouw verblijf in Harderwijk! Eén ding is zeker: er is genoeg te beleven. Zoek je nog een plek om te overnachten of een gezellig restaurant om te dineren? Dan ben je van harte welkom bij Bella Ciao: ons hotel en restaurant aan de prachtige boulevard van Harderwijk. Wij zijn uiteraard een tikkeltje bevooroordeeld, maar een verblijf bij ons is absoluut de moeite waard ;-)

Reserveer een kamer