2021 - Bella Ciao Harderwijk - Boulevard

Het eerste seizoen zit er op voor Bella Ciao. Tijd om terug te blikken en vooruit te kijken, samen met onze bedrijfsleiders Rolf en Annemay. 

Een vreemde start

Vorig jaar oktober openden we onze deuren. Of laten we het anders zeggen; het was onze planning om open te gaan. Na een grootse verbouwing werkten we keihard met ons team om het nieuwe concept klaar te maken voor de grootste opening op vrijdag. Helaas ging twee dagen voor de opening de tweede lockdown in en bleven we nog maanden dicht met ons restaurant en winebar.

2021 - Bella Ciao Harderwijk - PizzaBella Ciao To Go 

Ontzettend jammer, maar we bleven zeker niet met de pakken neer zitten. Onze koks stonden te trappelen om de nieuwe pizzaoven, de nieuwe keuken en ons pastalab in gebruik te nemen. Daarom besloten we kleinschalig te starten met Bella Ciao To Go. We boden een lekkere pizzapunt, pasta of focaccia aan. Voor ons dé manier om gasten al een beetje met ons concept kennis te laten maken. 

Wat ons het meeste bijblijft uit die tijd? Ons uitzicht over het vastgevroren Randmeer, de rode wangen van de schaatsers en het eten van pizza’s in de sneeuw. Herinner je het nog?

Uno, due, tre – van start! 

Het was fijn dat we wat konden doen via onze To Go, maar het was natuurlijk niks vergeleken met volledig draaien. Afgelopen mei was het dan eindelijk zover. Het restaurant bleef nog dicht, maar ons terras kon ein-de-lijk open. Onze gasten konden eindelijk kennis maken met ons concept. En wij konden met ons team ein-de-lijk gas gaan geven! 

Volle vaart vooruit 

En toen was het van 0 naar 100. We gingen volle vaart vooruit. Waar we eerst nog veel reserveringen draaiden, bleek het later soms te spoken op de boulevard. Vanuit het niets kon ons terras in één keer bomvol zitten. Dat betekent dat het achter de schermen alle hens aan dek was. 

En met die drukte waren we heel erg blij. Het grootste gros van onze gasten waren erg positief. Blij verrast over onze kaart, de gerechten, maar ook over de sfeer en snelheid. Maar eerlijk is eerlijk, met een nieuw team volle bak aan de gang, dat zorgde ook wel eens voor hectische situaties. Daardoor kregen we soms ook kritische feedback van onze gasten. 

En dat is altijd even slikken, maar we zijn er wel dankbaar voor. Want nu weten hoe we het nóg beter kunnen doen. 

2021 - Bella Ciao Harderwijk - MenukaartEen nieuwe kaart 

Zo, en toen was het hoogseizoen ineens voorbij. We komen in een rustiger vaarwater, al is het nog steeds gezellig druk. We weten dat ons concept goed staat en met die basis gaan we verder aan de slag. 

We diepen onze kaart verder uit zodat we voor de culinaire Harderwijkers weer iets nieuws op de kaart hebben staan. De meest geliefde gerechten blijven, maar er komen ook nieuwe gerechten bij. En daar horen natuurlijk nieuwe wijnen bij, die we op dit moment aan het selecteren zijn. Als we begin oktober starten met onze nieuwe kaart, laten we je dat zeker even weten via onze social media kanalen. 

Een trip naar Italië en een bijzondere week

Volgende maand vertrekt een deel van ons team naar Italië. Voor inspiratie, maar ook om het belangrijkste ingrediënt in te kopen voor een speciale week in november. Want achteroverleunen in de wintermaanden, dat is niet aan ons besteed. Speciaal voor de inwoners van Harderwijk en omliggende steden gaan we iets speciaals organiseren. Maar wat precies, dat houden we nog even geheim. 

Voor iedereen die in het afgelopen half jaar bij ons is geweest: bedankt dat jullie bij ons waren! Laten we samen proosten op het volgende half jaar. 

Rolf, Annemay en de rest van de Bella Ciao-familie.

Lees ‘Onze bijzondere pasta’s en pizza’s’