2021 - Bella Ciao Harderwijk - Boulevard

Als je het ons vraagt, is een bezoek aan de Hanzestad dubbel en dwars waard. Zo is er voor ieder wat te beleven. Wij vroegen inwoners van Harderwijk én onze hotelgasten wat er nou zo leuk is aan Harderwijk. Die tips delen we graag met je! 

Winkelen in Harderwijk 

De binnenstad van Harderwijk kent een gevarieerd winkelaanbod. De bekende winkelketens als Hema en C&A ontbreken niet in het lijstje. Maar juist die unieke winkels en boetiekjes in historische panden maken het winkelen in Harderwijk leuk! 

In de knusse binnenstad van de Hanzestad bevinden zich middeleeuwse straatjes. Denk bijvoorbeeld aan de Hondegatstraat. Je kunt hier terecht voor vintage kleding tot aan duurdere merkkleding. Loop naar binnen bij tweedehandswinkel Blije Meisjes en blaas kleding, schoenen en accessoires een nieuw leven in.  

Houd je ervan om lekker te koken? Dan is een bezoekje aan de CuliWinkel zeker een must! Het staat namelijk vol met inspirerende kookboeken, foodplatters, specerijen, bijzondere conserven en chips in bijzondere smaken. Ook zijn hier Harderwijker bieren verkrijgbaar. De Zuivelhoeve aan de Wolleweverstraat verkoopt daarnaast de lekkerste zuivel, verse noten, smaakvolle kazen en pittige worstsoorten.  

En dan heb je nog de grote hoofdstraat met grote winkelketens, maar ook kleinere Harderwijker zaken. Mooie schoenen voor mannen en vrouwen koop je bij JD schoenen, tassen bij Lerariek en vergeet vooral Houten Dierschop niet voor bijzonder en duurzaam speelgoed. Aan het einde van de lange winkelstraat vind je de Smeepoortstaat. Vergeet dit straatje niet, want ook daar vind je nog een aantal leuke en unieke kledingwinkels! 

Eten en drinken in het centrum 

Natuurlijk ben je van harte welkom bij Bella Ciao voor een pasta, pizza of Italiaanse koffie! Maar daarnaast zijn er ook meer dan vijftig restaurants in Harderwijk te vinden. Goed om te weten; Harderwijk scoort heel hoog op culinair vlak. Er bevinden zich namelijk twee sterrenrestaurants. Daarnaast zijn er restaurants aan de boulevard, op de Markt en Vischmarkt gevestigd. 

En mocht je nou echt gek op ijs of gebak zijn, loop dan even door de Hondegatstraat. Hier kun je namelijk niet alleen terecht voor vintage- of merkkleding, maar ook voor heerlijke lekkernijen. Patrijs Patisserie & IJs doet het, net zoals wij, soms even een vleugje anders. Zo kun je er naast de bekende ijssmaken ook terecht voor lavendel-ijs met blauwe bessen of stracciatella-ijs met kalamata-olijven.  

En eerlijk is eerlijk; breng je een bezoekje aan de Hanzestad, dan hoort de visserij toch ergens om de hoek te komen kijken. Zo is het Palingmuseum van Dries van den Berg & Zn. zeker een bezoekje waard. Hier wordt namelijk getoond hoe het leven, de vangst en het verwerken en roken van de paling eraan toe gaat. Combineer het vooral met een heerlijk visje na afloop! 

Ben je benieuwd wat Harderwijk nog meer te bieden heeft? In onze volgende blog vertellen wij je graag meer over de historie van de Hanzestad, de mooie parken en actieve bezigheden die je kunt ondernemen.  

Lees verder